Tentoonstelling Gender@war 1914-1918: Vrouwen en mannen ten oorlog

gender at war tentootstellingTentoonstelling tot 3 januari 2016 | Museum Belvue – Paleizenplein 7 1000 Brussel

Het Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis (AVG) doet het weer!

Samen met het BELvue museum zorgt het AVG, na het succes van “Jongens en meisjes… bestemming bekend? België, 1830-2000” uit 2009 en de rondreizende “Een Vrouw, een Stem” opnieuw voor een schitterende tentoonstelling, die loopt van 9 september 2015 tot 3 januari 2016: “Gender@war 1914-1918“.

Gender@war 1914-1918 toont hoe ingrijpend de Eerste Wereldoorlog de levens van vrouwen en mannen wijzigde: hun mobilisatie in dienst van de oorlog, het geweld waarmee ze werden geconfronteerd, de breuken in het gezin en op het werk… De rijk geïllustreerde tentoonstelling belicht België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Met haar originele en vergelijkende benadering doet ze stilstaan bij de gevolgen van gewapende conflicten op de positie van vrouwen en mannen in de samenleving.

De tentoonstelling gaat vergezeld van een catalogus en van pedagogische tools voor leerkrachten.

Mis deze kans niet. Bezoek de tentoonstelling en wordt genderwijzer!

Bekijk de folder en de affiche.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers like this: