Colloquium ‘De welvaartsstaat op kindermaat’
7 december 2015

Jaarboek armoede en sociale uitsluiting 2015OASeS nodigt u van harte uit op maandagnamiddag 7 december 2015 voor het colloquium “De welvaartsstaat op kindermaat”, naar aanleiding van het verschijnen van “Armoede en Sociale Uitsluiting, Jaarboek 2015″.

Om 13.30u heet prof. dr. Stijn Oosterlynck u welkom in de Stadscampus van Universiteit Antwerpen, Aula Rector Dhanis, Kleine Kauwenberg 12-16, 2000 Antwerpen.

Jeroen Windey (kabinetschef van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Liesbeth Homans) verzorgt het openingswoord.

Dit jaar stelt het Jaarboek het thema ‘kinderarmoede’ centraal. Na de voorstelling van het boek door Jill Coene en prof. dr. Peter Raeymaeckers krijgt prof. dr. Wouter Vandenhole (Universiteit Antwerpen) het woord. Hij bekijkt kinderarmoede vanuit het perspectief van de kinderrechten.

Na een pauze zal een panel zich buigen over goede praktijken en uitdagingen inzake kinderarmoede. Guy Tegenbos leidt het panel in goede banen.
We ronden af om 17.00u met een aansluitende receptie.

Meer informatie over het programma vindt u via volgende link:
https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/oases/jaarboek/

Inschrijven kan via onderstaande link, voor 1 december:
https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/oases/jaarboek/inschrijvingsformuli/

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers like this: