De Standaard: ‘Zo voelt het als je een beperking hebt’

screenin_crop

De muziekleraar kon niet begrijpen dat ik geen instrument bespeelde. Hij kende nog mensen met een handicap, en die konden dat wel. Maar het is niet omdat wij een beperking hebben, dat we allemaal hetzelfde zijn!’ Mathilde heeft een fysieke beperking en vertelt op de website ‘Zonder grenzen’ over haar ervaringen met inclusie, onder meer in het onderwijs.

Dat doen meer dan 380 mensen met een beperking: ze vertellen vanuit hun persoonlijke leven hoe ze het ervaren om tegen grenzen op te botsen. Omdat ze in een rolstoel zitten en geen trappen kunnen doen, of een assistentiehond hebben die niet binnen mag in de winkel. Of ze willen een kind adopteren maar worden geweigerd omdat ze een handicap hebben.

De website is een initiatief van Tina Goethals en hoort bij haar doctoraatstudie (Steunpunt Gelijkekansenbeleid, UGent), waarin ze mensen met een beperking zelf aan het woord laat over hoe ze met maatschappelijke drempels omgaan. Ieder die zich aangesproken voelt, mag zijn of haar persoonlijk verhaal toevoegen.

Lees verder op De Standaard

Voor het radio-inteverview, klik hier

<< sgkb.zondergrenzen.be >>

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers like this: