Lezingenreeks DwarsDenkers: De superdiverse samenleving tegen het licht – Antwerpen 23 april, met Yves Desmet

Atlas pakt uit met de nieuwe lezingenreeks Dwarsdenkers. Spraakmakende stemmen uit het publieke debat houden de superdiverse samenleving tegen het licht. Wat zijn de kansen, uitdagingen en valkuilen van een samenleving waarin niet langer één cultuur dominant is, maar die bestaat uit een mozaïek van allerlei verschillende culturen?

dwarsdenken april15De superdiverse samenleving is tegelijk ook een supercomplexe samenleving omdat er op korte tijd veel verandert. De maatschappij is constant in beweging. Gewoonten, gebruiken, overtuigingen en perspectieven worden in vraag gesteld en botsen soms keihard met elkaar. Hoe moeten we die botsingen analyseren en wat kunnen we voor de toekomst verwachten?

Met de reeks Dwarsdenkers geven we onderzoekers, ervaringsdeskundigen, opiniemakers en kunstenaars de gelegenheid om hun visie met ons te delen. Hun inzichten kunnen immers helpen om nieuwe antwoorden te formuleren op nieuwe uitdagingen. ‘Men kan een probleem immers niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt,’ aldus Albert Einstein.

Gastvrouw: Yasmina El Messaoudi (TVBrussel, Q-music)

Stel uw vraag!
Heeft u een vraag, een bedenking, een idee of zelfs een oplossing? Stuur ze op voorhand naardwarsdenkers@stad.antwerpen.be. Onze Dwarsdenkers denken graag met u mee.

Op het programma dit voorjaar

23 april om 20.30 uur - Yves Desmet
21 mei om 20.30 uur - Abdelkader Benali
25 juni om 20.30 uur – Sihame El Kaouakibi

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers like this: