Open oproep deelname onderzoek ‘Gezinnen in Transitie’

Steve Slater - children playing in rock pools
(Photo: Steve Slater)

Het Steunpunt Gelijkekansenbeleid voert in opdracht van het Vlaamse Gelijkekansenbeleid een onderzoek uit naar de ervaringen van kinderen van trans ouders.

Heel wat onderzoeken namen reeds de ervaringen van de transgender persoon zelf onder de loep, maar dit onderzoek wil stilstaan bij de ervaringen van het gehele gezin en in het bijzonder de ervaringen van kinderen in deze gezinnen.

Het doel van dit onderzoek is de behoeften van kinderen en ouders in kaart te brengen om zo hen in de toekomst beter te ondersteunen en te helpen.

 

Wij zoeken:

  • Jongeren tussen 12 en 18 jaar met een trans ouder
  • Het is niet noodzakelijk dat de ouders nog samen zijn
  • De ouders (of voogd) geven toestemming voor de deelname van het kind

 

Wat mag u verwachten:

  • Kind(eren) en ouders worden 1 tot 2 keer geïnterviewd
  • De interviews worden volledig anoniem behandeld en alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld
  • Door deel te nemen levert u en uw gezin een bijdrage aan het verzamelen van informatie en het oplijsten van de eventuele benodigde acties van de overheid.

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Myrte Dierckx (Universiteit Antwerpen) onder leiding van Prof. dr. Dimitri Mortelmans (Universiteit Antwerpen), prof. dr. Guy T’Sjoen (UZ Gent) en dr. Joz Motmans (UZ Gent) in opdracht van het Vlaamse Gelijkekansenbeleid. Het onderzoek is goedgekeurd door de Ethische Adviescommissie Sociale en Humane Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen.

Voor meer informatie over het onderzoek of om u aan te melden kan u contact opnemen met Myrte Dierckx (Universiteit Antwerpen) via e-mail (Myrte.Dierckx@uantwerpen.be).

 

We danken u alvast hartelijk dank voor uw interesse en mogelijke deelname!

Myrte Dierckx
Onderzoeker Steunpunt Gelijkekansenbeleid

sgkblogo

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers like this: