Lezingenreeks Tweespraak: ‘Verkiezingen en politieke representatie’

Tweespraak_Banner_RC_DEF_1

Naar aanleiding van de nakende verkiezingen in het voorjaar van 2014 staan verschillende expertes stil bij de politieke ondervertegenwoordiging van vrouwen en andere maatschappelijke groepen via de theoretische inzichten en empirische bijdragen die vanuit genderstudies worden aangereikt.

Zo ontwikkelde het gelijke kansenbeleid een uiteenlopend instrumentarium om de ondervertegenwoordiging van vrouwen in verschillende maatschappelijke domeinen, inclusief het politieke, te bestrijden.

Tweespraak buigt zich over het effect van deze maatregelen op de plaats van vrouwen binnen de Belgische partijen. Er wordt stilgestaan bij de vaststelling dat etnische minderheidsvrouwen sneller ingang vinden in de Belgische politiek dan mannen uit etnische minderheidsgroepen.

.

De Tweespraak gaat door in het kader van de cursus “Inleiding tot de Vrouwen-/genderstudies”, maar de lezingen zijn gratis toegankelijk voor andere studenten en geïnteresseerden. Gelieve uw aanwezigheid een week vooraf te bevestigen.

knop inschrijven

Organisatie

RHEA – Centrum Gender en Diversiteit VUB  in samenwerking met de Werkgroep ‘Diversiteit & Gelijkheid’ van de Vereniging voor Politieke Wetenschappen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers like this: